• WORK IN PROGRESS

  15-1-2020

  Deze tijdlijn wordt momenteel nog aangevuld met meer informatie en foto's. Het kan dus zijn dat er dingen missen of niet volledig zijn. Toch wilde we de tijdlijn alvast online zetten zodat jullie toch alvast een kijkje kunnen nemen in de geschiedenis van Fellenoord.

 • Tennisbanen in gebruik genomen

  7-4-1967

  Op maandag 10 april zijn de tennisbanen in gebruik genomen. Er isnog geen kleedgelegenheid aanwezig. De banen zijn door de week open van 09:00 tot zonsondergang, in het weekend zijn de banen gesloten met uitzondering van zaterdagochtend tot 13:00.

 • Oprichtingsvergadering Fellenoord

  10-12-1970

  Op donderdag 10 december wordt de oprichtingsvergadering bijeengeroepen voor de nieuwe studenten-tennisvereniging. Ook wordt er een voorlopig bestuur gekozen. De statuten worden een week later, op 17 december, ondertekend.

 • Eerste NSK tennis in Eindhoven

  23-5-1972

  De N.S.K.-tenniskampioenschappen vinden plaats van 23 t/m 26 mei op de banen van de T .H. Eindhoven.

 • Nieuwe blaashal

  30-3-1976

  Nadat de oude blaashal door een zware storm aan zijn einde kwam, staat nu de nieuwe blaashal klaar. De 35 bij 34 meter grote hal kan tegen een stootje en is - volgens sportchef van dienst Willy v.d. Sommen - absoluut niet omver te krijgen door natuurgeweld. Onder het twee ton zware 'vel' liggen als vanouds twee tennisvelden, twee basketbal-, drie volleybal-, acht badmintonvelden en een oefenveld voor zaalhandbal en zaalvoetbal.

 • 2e Lustrum

  17-12-1980

  ESTV Fellenoord bestaat 10 jaar. Daarom heeft de Lustrumcommissie besloten om, naast de eigenlijke festiviteiten, die in december plaats wilen vinden, een universitair tennistoernooi te organiseren op 20 en 21 september op de tennisbanen van het TH·sportcomplex. Dit toernooi heeft de ludieke naam FLUT '80 meegekregen, die vertaald kan worden in zoiets als Fellenoord Lustrum Universitair Tennistoernooi '80.

 • Gravel vervangen door kunstgras

  19-01-1990

  De tennisbanen bij het sportcentrum zullen in de zomer van dit jaar vervangen worden door kunstgras. Afhankelijk van het weer wordt in juli of augustus met de werkzaamheden begonnen. Een groot voordeel van de verandering is dat voortaan ook 's winters buiten kan worden getennist. Kunstgras vraagt wel enige aanpassing van de tennissers. Ander schoeisel is vereist en bovendien een andere speeltechniek. Kunstgras is veel sneller dan gravel en dat kan voor verstokte gravelspelers nog wel eens problemen opleveren. Toch zijn er binnen de tennisclubs geen negatieve geluiden te horen over de nieuwe banen.

 • Verlichting baan 1 en 2

  02-05-1996

  Leden van E.S.T. Fellenoord gravel zelf de goten voor kabels om verlichting aan te leggen voor baan 1 en 2. Hierdoor kan er voortaan ook na zonsondergang gespeeld worden op de banen.